Real Madrid și Napoli și-au asigurat în mare măsură calificarea în sferturile UEFA Champions League, după victoriile obținute în deplasare cu Liverpool și Frankfurt. Pe Anfield a fost spectacol total, madrilenii întorcând scorul sub privirile lui Istvan Kovacs. Meciurile retur vor avea loc peste trei săptămâni.

Karim BenzemaFoto: Oscar J Barroso/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liverpool – Real Madrid 2-5, în optimile Champions League

Meciul dintre Liverpool și Real Madrid a oferit un spectacol total. Arbitrul român Istvan Kovacs a condus bine partida, fără să aibă parte de faze complicate.

După un prim sfert de oră excelent, Liverpool conducea deja cu 2-0.

Nunez a marcat în minutul 4 cu o reluare spectaculoasă cu călcâiul. Zece minute mai târziu, Mohamed Salah a majorat diferența, după gafa uluitoare a portarului Courtois și părea că englezii vor câștiga lejer partida.

Real Madrid a revenit repede în joc, iar Vinicius Junior a redus din diferență în minutul 20. Până la pauză a greșit și celălalt portar, Alisson, care a degajat o minge în același Vinicius, balonul intrând în poartă în minutul 36.

În partea secundă spaniolii s-au dezlănțuit. Militao i-a adus în avantaj în minutul 48, iar Karim Benzema cu o dublă, în minutele 56 și 67, a semnat o întoarcere spectaculoasă de scor și un mare avantaj în vederea partidei retur de peste trei săptămâni.

Principalele faze ale partidei:

Min 67: GOOOL Real Madrid. Benzema reușește dubla, după ce îl driblează și pe portarul Alisson.

Min 56: GOOOL Real Madrid. Karim Benzema marchează cu un șut deviat din interiorul careului.

Min 48: GOOOL Real Madrid. Madrilenii întorc scorul, după lovitura liberă executată de Luka Modric și reluarea cu capul a lui Militao.

Min 36: GOOOL Real Madrid. Spaniolii reușesc egalarea după o gafă a celuilalt portar, Alisson, care degajează mingea în Vinicius Junior, iar din atacantul lui Real intră în poartă.

Min 27: David Alaba se accidentează și nu mai poate continua partida. Nacho Fernandez intră în locul său.

Min 20: GOOOL Real Madrid. După o combinație excelentă cu Benzema, Vinicius Junior șutează puternic din interiorul careului, la colțul lung și îl învinge pe Alisson.

Min 14: GOOOL Liverpool. Salah majorează diferența după o gafă uriașă a portarului Courtois, care a primit o pasă înapoi de la Carvajal, a făcut preluare pe piept, apoi a scăpat mingea la atacantul lui Liverpool, care a marcat fără probleme.

Min 4: GOOOL Liverpool. Darwin Nunez marchează superb cu călcâiul din centrarea lui Salah.

Min 1: Arbitrul Istvan Kovacs fluieră startul partidei, după un moment de reculegere în memoria fostului președinte de onoare al clubului Real Madrid, Amancio Amaro.

Echipele de start:

Liverpool: 1. Alisson – 66. Alexander-Arnold, 2. Gomez, 4. van Dijk, 26. Robertson – 14. Henderson (c), 3. Fabinho, 43. Bajcetic – 11. Salah, 18. Gakpo, 27. Nunez. Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: 1. Courtois – 2. Carvajal, 3. Militao, 22. Rudiger, 4. Alaba – 15. Valverde, 12. Camavinga, 10. Modric – 21. Rodrygo, 9 Benzema (c), 20. Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti

Eintracht Frankfurt – Napoli 0-2, în optimile Champions League

Ajunsă surprinzător în optimile Ligii Campionilor, Eintracht Frankfurt nu a reușit să facă față liderului detașat din Serie A, Napoli.

Oshimen a deschis scorul în minutul 40, după cursa lui Lozano, care a centrat din partea dreaptă.

În repriza secundă, atacantul celor de la Frankfurt, Jolo Muani, a primit cartonașul roșu, după o intrare cu talpa pe tibia lui Anguissa.

În inferioritate numerică, nemții nu au mai contat în atac, iar Napoli a făcut 2-0 în minutul 65, căpitanul Di Lorenzo marcând după o pasă frumoasă cu călcâiul a lui Kvaratskhelia.

Principalele faze ale partidei:

Min 65: GOOOL Napoli. Di Lorenzo marchează cu un șut la colțul lung de la marginea careului, după pasa cu călcâiul a lui Kvaratskhelia.

Min 58: Eliminare pentru Eintracht Frankfurt. Kolo Muani vede cartonașul roșu, după ce îl calcă pe tibie pe Anguissa.

Min 40: GOOOL Napoli. Lozano reușește o cursă în partea dreaptă, centrează în careu de unde Oshimen marchează cu ușurință.

Min 34: Penalti ratat de Napoli. Kevin Trapp respinge șutul lui Kvaratskehlia de la 11 metri, după faultul lui Buta în careu.

Min 1: A început partida de la Frankfurt.

Echipele de start:

Frankfurt: 1. Trapp (c) – 35. Tuta, 6. Jakic, 2. Ndicka – 24. Buta, 15. Kamada, 8. Sow, 32. Max – 29. Lindstrom, 9. Kolo Muani, 27. Gotze. Antrenor: Oliver Glasner

Napoli: 1. Meret – 22. Di Lorenzo (c), 13. Rrahmani, 3. Kim, 17. Olivera – 99. Anguissa, 68. Lobotka, 20. Zielinski – 11. Lozano, 9. Osimhen, 77. Kvaratskhelia. Antrenor: Luciano Spalletti

Optimile Champions League

PSG vs Bayern Munchen 0-1

AC Milan vs Tottenham 1-0

Club Brugge vs Benfica 0-2

Dortmund vs Chelsea 1-0

Frankfurt vs Napoli 0-2

Liverpool vs Real Madrid 2-5

RB Leipzig vs Manchester City

Inter vs FC Porto