Lionel Messi a intrat în ultimele luni de contract cu PSG, iar L'Equipe spune că sunt șanse destul de mici ca starul argentinian să-și prelungească înțelegerea cu campioana Franței.

Lionel MessiFoto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> PSG, salvată de Messi - Victorie thriller cu Lille în Ligue 1

Inter Miami, Barcelona, Manchester City, Al-Hilal și Newell's Old Boys, variantele de transfer pentru Lionel Messi

Mai mult, jurnaliștii de la The Mirror vin cu cele cinci variante din care Messi va alege unde-și va continua cariera.

Ajuns la 35 de ani și proaspăt încoronat campion al lumii cu Argentina la turneul final din Qatar, Lionel se apropie conform L'Equipe de finalul aventurii la gruparea din Paris.

A fost adus pentru a face o tripletă magică alături de Mbappe și Neymar și pentru a îndeplini visul cel mai arzător al PSG-ului: câștigarea Champions League.

Nimic nu s-a legat însă în această privință, Parisul eșuând în ediția trecută, iar în acest sezon pleacă în returul cu Bayern de la Munchen, din optimile competiției, de la scorul de 0-1, cel consemnat pe Parc des Princes.

Conform The Mirror, cele cinci variante sunt următoarele: Inter Miami (MLS), FC Barcelona (acolo unde a scris istorie de-a lungul carierei), Manchester City (unde l-ar regăsi pe Pep Guardiola), Al-Hilal și Newell's Old Boys.

La Inter Miami cu siguranță că Messi ar avea parte de un salariu pe măsura pretențiilor sale. În plus, nici presiunea rezultatelor nu ar fi una fantastică, iar orașul i-ar mulțumi pe cei din familie.

Contractul pregătit de Inter Miami l-ar face pe Lionel cel mai bine plătit fotbalist din MLS. La grupare îi va găsi pe David Beckham (este unul dintre proprietari), iar antrenor este Phil Neville.

Despre o revenire la FC Barcelona s-a tot scris, iar ea este încă posibilă. Messi a jucat practic aproape toată cariera pe Camp Nou (mai puțin cele două sezoane de la Paris), iar recordurile sale sunt de neatins la gruparea calatană.

Joan Laporta ar da o importantă lovitură de imagine prin readucerea lui Messi, rămâne de văzut dacă cele două părți ar mai putea să ajungă la un numitor comun.

Despre Manchester City s-a vorbit și în vara lui 2021, atunci când totuși Messi a ales Parisul.

La formația „cetățenilor” l-ar găsi pe Pep Guardiola, antrenorul alături de care evoluțiile lui Messi „au explodat” în fotbalul mare.

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr a deschis calea către o posibilă aducere a lui Messi în Arabia Saudită.

Al-Hilal nu vrea să rămână mai prejos, iar banii sunt pregătiți pentru a-l face pe Messi cel mai bine plătit fotbalist din lume.

Rivalitatea cu Ronaldo ar fi din nou în centrul atenției, chiar dacă nu am vorbi despre El Clasico. Arabia Saudită vrea organizarea CM de fotbal din 2030, iar aducerea lui Messi ar fi un important vector de imagine.

În fine, ultima variantă despre care vorbesc jurnaliștii de la The Mirror este cea a lui Newell's Old Boys.

Gruparea de unde Messi a plecat în fotbalul mare din Europa, este echipa de suflet a lui Lionel.

Este însă totuși greu de crezut că ar avea șanse reale de a ajunge înapoi în campionatul din Argentina, țintele lui Messi fiind acelea de a rămâne totuși la o grupare importantă din Europa.

>> PSG, probleme înaintea returului cu Bayern Munchen - Detalii despre accidentarea lui Neymar