În cadrul etapei cu numărul 22 în LaLiga, Barcelona a primit vizita celor de la Cadiz, iar formația catalană s-a impus fără emoții pe Camp Nou, scor 2-0.

Jucătorii echipei FC BarcelonaFoto: Joan Monfort / AP / Profimedia

Barcelona, de neoprit în LaLiga - Urmează returul cu Manchester United din UEFA Europa League

Echipa antrenată de Xavi Hernandez își continuă parcursul de excepție în LaLiga, după ce a obținut un nou succes (al 7-lea la rând), de această dată în fața celor de la Cadiz.

Chiar dacă a controlat autoritar partida și din punct de vedere al ocaziilor și din punct de vedere al posesiei, Barcelona a deschis scorul destul de târziu.

Sergi Roberto a profitat de o respingere greșită și a marcat pentru 1-0 în minutul 43, iar trei minute mai târziu Robert Lewandowski a dublat avantajul gazdelor cu un șut puternic.

Repriza secundă a fost controlată tot de catalani, iar același Robert Lewandowski a fost aproape de a face dubla. Atacantul polonez a tras direct în bara transversală.

Ter Stegen a avut câteva intervenții foarte bune, care i-au oferit Barcelonei un final de meci liniștit.

Oaspeții au lovit și ei bara în ultimele minute ale jocului.

Tot duminică, Espanyol s-a impus la limită în deplasarea de la Elche (1-0), Rayo Vallecano și Sevilla au terminat la egalitate (1-1), iar Atletico Madrid a câștigat duelul cu Bilbao grație golului înscris de Antoine Griezmann (1-0).

Barcelona își mută acum atenția către returul din play-off-ul UEFA Europa League, unde va întâlni Manchester United pe Old Trafford. În tur, scorul a fost 2-2.

Clasament LaLiga:

1. FC Barcelona 59p

2. Real Madrid 51p

3. Real Sociedad 43p

4. Atletico Madrid 41p

5. Real Betis 37p

6. Rayo Vallecano 34p