În primul meci din cadrul etapei cu numărul 24 din Ligue 1, Auxerre a produs surpriza și s-a impus în fața celor de la Lyon (2-1), deși la pauză a fost condusă.

Ionuț Radu, AuxerreFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Ionuț Radu, meci mare în Ligue 1 pentru Auxerre - A primit una dintre cele mai mari note

Titular incontestabil de la transferul la Auxerre, Ionuț Radu a făcut un nou meci bun în poarta echipei gazdă, iar intervențiile sale au contribuit la victoria cu Lyon, scor 2-1.

Portarul român în vârstă de 25 de ani a avut câteva parade la scorul de 0-0, dar nu a mai putut interveni și la golul înscris de Moussa Dembele (min 36).

Totuși, echipa sa a întors rezultatul în partea secundă, reușind să marcheze de două ori în doar două minute, prin Gaetan Perrin (min 51, penalty) și Jubal (min 53).

Oaspeții puteau restabili egalitatea pe final de partidă prin Lukeba, dar jucătorul celor de la Lyon a fost oprit excelent de Ionuț Radu.

Jurnaliștii de la Maxifoot.fr i-au acordat lui Ionuț Radu nota 6, una dintre cele mai mari din echipa sa.

„Decisiv la lovitura de cap a lui Diomande, apoi vigilent la șutul lui Tagliafico, portarul a trebuit să se încline la execuția lui Dembele. În cele din urmă, nu a avut mare lucru de făcut din moment ce Lyon nu a fost periculoasă, nici după cele două goluri ale lui Auxerre.” - au scris aceștia.

Doar marcatorii golurilor, Perrin și Jubal, au primit note mai mari decât goalkeeper-ul român (7).