​Aventura lui Neymar la PSG se apropie de final, cel mai scump fotbalist al zilelor noastre (222 de milioane de euro) fiind pus pe lista plecărilor de șeicii care se ocupă de finanțarea campioanei Franței.

Messi și Neymar, in tricoul lui PSGFoto: Aventurier Patrick/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> O fostă vedetă de la PSG spune cine este șeful în vestiarul campioanei Franței

PSG vrea să obțină 60 de milioane de euro în schimbul lui Neymar - Chelsea îl dorește

De-a lungul șederii sale la Paris, brazilianul a reușit în multe rânduri să-i enerveze atât pe fanii lui PSG, dar și pe conducătorii grupării din Ligue. 1

După înfrângerea francezilor (0-1 pe Parc des Princes) cu Bayern din optimile Champions League, Neymar a găsit de cuviință să participe la un turneu de poker.

Conform sport.es, atacantul nu avea nicio obligație contractuală, dar a insistat să participe.

Acțiunea lui Neymar i-a enervat pe șeicii de la PSG, iar conform sursei citate brazilianul a fost pus pe lista de transferuri.

Mai mult decât atât, PSG a stabilit și prețul pentru care va fi vândut Neymar: 60 de milioane de euro.

De serviciile atacantului în vârstă de 31 de ani se interesează Chelsea, formație care a cheltuit sute de milioane din vara anului trecut până în prezent pentru achiziția de jucători.

Pe lângă faptul că jucătorul are un randament destul de slab în ultima perioadă, PSG ar scăpa prin vânzarea lui Neymar și de salariul imens al acestuia: 45 de milioane de euro pe stagiune.

Evaluat de Transfermarkt la 75 de milioane de euro, Neymar a mai fost dorit și în vara anului trecut pe Stamford Bridge. Brazilianul mai are contract cu PSG până în vara lui 2024.

De-a lungul carierei, Neymar a jucat la Santos, Barcelona (transferat pentru aproximativ 88 de milioane de euro) și PSG (adus pentru recordul absolut de 222 de milioane de euro).

Alături de Barcelona, Neymar a câștigat două titluri de campion al Spaniei, o Champions League, o Supercupă a Europei, trei Cupe ale Spaniei, o Supercupă a Spaniei și un CM al cluburilor.

Cu PSG, brazilianul s-a încoronat de patru ori campion al Franței, a cucerit trei Cupe ale Franței și două Cupe ale Ligii Franței.