Barcelona și Manchester United au terminat la egalitate, 2-2, în prima manșă a play-off-ului UEFA Europa League, la capătul unui meci cu multe ocazii de ambele părți.

Erik ten Hagi și Xavi HernandezFoto: Phil Duncan/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Old Trafford, locul unde se va da lupta pentru optimile UEFA Europa League - Barcelona și Manchester, șanse egale la calificare

Cu Pedri, Gavi sau Robert Lewandowski în primul 11, Barcelona a avut emoții în duelul cu Manchester United, ambele formații irosind șanse mari de a câștiga partida.

Prima repriză a fost una foarte echilibrată, iar Xavi l-a pierdut pe Pedri, înlocuit în minutul 41 de Sergi Roberto.

Partea secundă a început bine pentru vicecampioana Spaniei, care a deschis scorul prin Marcos Alonso (min 50), care a reluat în plasa în urma unei lovituri de colț.

Oaspeții au întors soarta partidei, iar la distanță de 3 minute, Marcus Rashford a restabilit egalitatea din pasa lui Fred.

În minutul 59, formația antrenată de Erik ten Hag a trecut în avantaj pe Camp Nou, la o fază la care Kounde a reluat mingea în proprie poartă.

Gazdele au revenit în meci și au marcat pentru 2-2 prin Raphinha (min 76). Brazilianul a centrat în fața porții, Lewandowski a încercat să devieze, iar David De Gea nu a reușit să intervină.

Scor final 2-2, iar ultima bătălie pentru locul din optimi se va da pe Old Trafford.

Returul este programat pentru data de 23 februarie.

Celelalte rezultate ale zilei din Europa League:

Ajax - Union Berlin 0-0

Salzburg - AS Roma 1-0

Șahtior Donețk - Rennes 2-1

Juventus - Nantes 1-1

Bayer Leverkusen - AS Monaco 2-3

Sevilla - PSV 3-0

Sporting Lisabona - Midtjylland 1-1