Ziua de miercuri din Champions League a adus o nouă înfrângere pentru Chelsea Londra, în fața Borussiei Dortmund. În cealaltă partidă, Benfica Lisabona a luat o opțiune importantă pentru calificarea în sferturi, după victoria cu Brugge.

Jucatorii echipei Borussia DortmundFoto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

Borussia Dortmund – Chelsea Londra 1-0, în optimile UCL

În ciuda transferurilor de sute de milioane de euro din această iarnă, Chelsea nu își găsește ritmul și rezultatele de altădată.

După un parcurs slab în Premier League, londonezii ar putea părăsi și Champions League, după victoria celor de la Dortmund.

Singurul gol al partidei a fost marcat de jucătorul cu origini românești, Karim Adeyemi, în minutul 63, după o cursă în care l-a driblat și pe portarul advers.

Min 63: GOOOL Dortmund. Karim Adeyemi deschide scorul după o cursă superbă, după ce l-a driblat și pe portarul Arrizabalaga.

Min 38: Șutul lui Joao Felix lovește bara transversală.

Min 16: Căpitanul lui Chelsea, Thiago Silva înscrie după o lovitură liberă, dar golul este anulat pentru henț.

Min 1: A început partida de pe Signal Iduna Park din Dortmund.

Echipele de start:

Dortmund: Kobel – Wolf, Sule, Schlotterbeck, Guerreiro – Can – Adeyemi, Bellingham (c), Ozcan, Brandt – Haller. Antrenor: Edin Terzic.

Chelsea: Arrizabalaga – James, Koulibaly, Silva (c), Chilwell – Loftus-Cheek, Fernandez – Ziyech, Joao Felix, Mudryk – Havertz. Antrenor: Graham Potter.

Club Brugge – Benfica Lisabona 0-2, în optimile UCL

După ce a trimis-o pe Juventus Torino în Europa League în faza grupelor, Benfica Lisabona este cu un pas în sferturile de finală ale Champions League, după victoria pe terenul belgienilor de la Club Brugge.

Joao Mario a deschis scorul în minutul 51 din penalti, iar David Neres l-a majorat pe finalul meciului, când a profitat de eroarea defensivei adverse și l-a executat pe portarul Mignolet.

Returul partidelor din optimile de finala va avea loc peste trei săptămâni.

Min 88: GOOOL Benfica. Brazilianul David Neres dublează avantajul oaspeților după o greșeală mare a fundașului Mechele, care a ratat intervenția.

Min 51: GOOOL Benfica. Joao Mario transformă lovitura de la 11 metri acordată după faultul lui Jack Hendry.

Min 45: Gol anulat pentru Club Brugge, după lovitura liberă executată de Meijer, Odoi reia cu capul în plasă, dar se afla în poziție de ofsaid.

Min 1: Start în partida de pe Jan Breydel Stadion din Brugge.

Echipele de start:

Brugge: Mignolet – Clinton Mata, Hendry, Mechele, Meijer – Odoi, Onyedika – Buchanan, Vanaken (c), Sowah – Lang. Antrenor: Scott Parker.

Benfica: Vlachodimos – Bah, Antonio Silva, Otamendi (c), Grimaldo – Florentino, Chiquinho – Aursnes, Joao Mario, Rafa Silva – Ramos. Antrenor: Roger Schmidt.

Optimile Champions League

PSG vs Bayern Munchen 0-1

AC Milan vs Tottenham 1-0

Club Brugge vs Benfica 0-2

Dortmund vs Chelsea 1-0

Frankfurt vs Napoli

Liverpool vs Real Madrid

RB Leipzig vs Manchester City

Inter vs FC Porto