Federația Braziliană de Fotbal a anunțat că selecționerul U 20, Ramon Menezes, a fost numit antrenor interimar al primei reprezentative, pentru partida amicală cu Marocul, care urmează să se dispute pe 25 martie.

Echipa nationala de fotbal a BrazilieiFoto: AFLO / AFLO / Profimedia Images

Ramon Menezes, selecționer interimar al Braziliei

Sub conducerea lui Ramon Menezes, naţionala Under-20 a Braziliei a devenit campioană a Americii de Sud duminică. Fostul tehnician al Selecao, Tite, şi-a reziliat contractul după Cupa Mondială 2022, unde echipa a fost eliminată în sferturi de finală, conform Agerpres.

Amicalul cu Marocul va fi prima partidă pentru Brazilia după CM 2022.

Menezes a fost soluţia provizorie aleasă de Federaţia braziliană de fotbal (CBF), care a întârziat cu găsirea unui înlocuitor pentru Tite. Potrivit presei, CBF vrea un antrenor străin, dar nu a ajuns la un acord cu cei cu care a intrat în contact până acum.

Săptămâna trecută CBF a negat că s-a înţeles cu antrenorul lui Real Madrid, italianul Carlo Ancelotti, şi a calificat drept "speculaţii" informaţiile apărute în presă.

În afară de Ancelotti, presa braziliană a menţionat, pentru postul de selecţioner, numele spaniolului Luis Enrique, francezului Zinedine Zidane şi portughezilor Jose Mourinho, Abel Ferreira şi Jorge Jesus.