FC Barcelona se află în centrul unui mare scandal în Spania, după dezvăluirile presei care acuză clubul că a plătit 1,4 milioane de euro vicepreședintelui Comitetului Tehnic al Arbitrilor din Spania.

Jucatorii celor de la FC BarcelonaFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona face lumină în cazul acuzațiilor

Clubul FC Barcelona a răspuns cu un comunicat în care lămurește problema sumelor de bani plătite către o firmă a fostului arbitru Jose Maria Enriquez Negreira.

„Ca răspuns la informațiile difuzate astăzi, FC Barcelona, care este la curent cu investigațiile privind plățile către companiile externe, dorește să clarifice următoarele aspecte:

1. În trecut, FC Barcelona a angajat serviciile unui consultant extern, care a furnizat secretarilor tehnici ai clubului rapoarte video ale tinerilor jucători de la alte cluburi din Spania.

2. În plus, relația cu furnizorul respectiv s-a extins și la rapoarte tehnice pe probleme de arbitraj profesionist, pentru a completa informațiile solicitate de staff-ul primei echipe și al celei secunde. Aceasta este o practică comună în rândul cluburilor de fotbal profesioniste.

3. Aceste tipuri de servicii externalizate sunt acum responsabilitatea unui profesionist care lucrează pentru Departamentul de Fotbal.

4. FC Barcelona regretă că această informație a fost făcută publică tocmai când echipa trece prin cea mai bună formă a sezonului.

5. FC Barcelona va lua măsurile legale împotriva celor care încearcă să păteze imaginea clubului cu posibile insinuări împotriva bunei sale reputații, care ar putea fi cauzate de divulgarea unor astfel de informații”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial.