AC Milan are un început slab de 2023, iar victoria cu Tottenham din Champions League (optimi, manșă tur, 1-0) poate fi considerată pe bună dreptate o surpriză. Ciprian Tătărușanu a fost titular la campioana Italiei, portarul român primind una dintre cele mai mari note din trupa lui Stefano Pioli.

Ciprian TatarusanuFoto: Giuseppe Cottini/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ciprian Tătărușanu, al treilea meci consecutiv fără gol primit în Champions League

Golul lui Brahim Diaz (7') a stabilit învingătoarea partidei tur cu Tottenham, iar fanii lui Milan încep să spere că echipa lor va ieși din pasa neagră pe care o traversează în debutul lui 2023.

Ciprian Tătărușanu a fost integralist la gazde, iar portarul român a bifat al treilea meci consecutiv din Champions League fără gol primit (victoriile cu Dinamo Zagreb, Salzburg și acum cu Tottenham).

Chiar dacă stilul său de a apăra nu este considerat unul estetic de către jurnaliștii italieni, Ciprian a fost lăudat pentru faptul că intervențiile sale au fost eficiente.

De altfel, Tătărușanu a primit nota 7.4 din partea celor de la Sofascore. Mai mult decât el a primit doar Rafael Leao (7.7).

Ciprian s-a achitat cu bine de sarcini la șuturile lui Dier (13'), Emerson (26') și Sarr (75').

Presa italiană vorbește despre faptul că Mike Maignan, titularul de drept al postului de portar, va reveni la campioana Italiei odată cu meciul retur cu Tottenham, de pe 8 martie, de la Londra.

>> Antrenorul lui PSG explică de ce echipa sa a pierdut în 2023 mai multe meciuri decât tot anul trecut

S-au disputat marți în Champions League:

PSG - Bayern Munchen 0-1

AC Milan - Tottenham 1-0

Vor avea loc miercuri:

Club Brugge - Benfica (de la ora 22:00)

Borussia Dortmund - Chelsea (de la ora 22:00)