PSG a fost dominată marți de Bayern Munchen, iar campioana Germaniei are prima șansă la calificarea în sferturile Champions League, după ce s-a impus cu 1-0 pe Parc des Princes. La finalul partidei, Christophe Galtier (antrenorul parizienilor) a vorbit despre problemele cu care se confruntă formația sa în acest început de an.

Christophe GaltierFoto: Bertrand GUAY / AFP / Profimedia

Christophe Galtier (PSG) dă vina pe accidentări pentru rezultatele slabe din 2023

PSG a înregistrat marți a cincea înfrângere din 2023, după ce a pierdut doar patru partide pe toată durata anului 2022. Galtier a vorbit despre accidentări (jocul s-a schimbat după intrarea lui Kylian Mbappe) și a spus că speră încă la calificarea în runda următoare.

​„Am avut o oră grea de joc, împotriva unei echipe care nu ne-a lăsat să deținem posesia. Ne așteptam la acest lucru, având în vedere numeroasele absențe. Și Hakimi joacă cu durere, a jucat la Mondial cu anumite probleme și încă nu a scăpat de ele. Nu am putut beneficia pe dreapta de Marquinhos, care a scrâșnit din dinți, pentru că a fost puțin lovit.

Ne lipsește prospețimea, dar am avut și puțin ghinion. Pentru că am luat acel gol chiar în momentul în care pregătisem schimbarea, urma să îl introduc pe Mbappe.

Trebuie spus că Bayern ar fi meritat să marcheze înainte, dar, dacă nu am fi primit acel gol, probabil partida arăta altfel. Pentru că am jucat un fotbal diferit odată cu intrarea lui Kylian.

Vom vedea ce va fi la retur. E o dublă confruntare, iar după seara asta nu există nici calificați și nici eliminați. Am speranță, am avut o discuție cu jucătorii în vestiar în această privință. Nu există scuze, dar suntem într-un moment în care echipa nu este în cea mai bună condiție și nu este completă” - Christophe Galtier, citat de L'Equipe.

>> Reacția lui Kylian Mbappe după ce PSG a fost dominată acasă de Bayern Munchen

>> Antrenorul lui Bayern Munchen, surprins după victoria de la Paris: „Nu mă așteptam ca PSG să fie așa”

Golul celor de la Bayern Munchen a fost înscris de Kingsley Coman, fost jucător la PSG, în minutul 53.

Returul se joacă miercuri, 8 martie, pe Allianz Arena din Munchen. Bayern s-a calificat de fiecare dată când a câștigat prima manșă a optimilor Champions League (12 din 12).