Michael Beale, antrenorul echipei Glasgow Rangers, a dat dovadă de un fair-play rar întâlnit pe terenurile de fotbal, în timpul meciului disputat împotriva celor de la Partick Thistle FC (optimi Cupa Scoției).

Michael Beale si Ian McCallFoto: Bruce White/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ianis Hagi, din nou titular la Rangers, după o pauză de aproape 13 luni

Michael Beale le-a cerut jucătorilor să-i lase pe adversari să marcheze

În minutul 70, Rangers a trimis balonul în afara terenului pentru ca Malik Tillman să primească îngrijiri medicale. Oaspeții au repus de la margine, iar Kevin Hart a vrut să redea posesia gazdelor, dar Tillman a furat mingea în momentul în care fundașul încerca să degajeze, a driblat portarul și a înscris golul de 2-1.

Jucătorii celor două echipe s-au îmbrâncit în fața porții, dar Michael Beale nu a fost deloc mândru de modul în care a marcat echipa sa și le-a cerut elevilor săi să le permită adversarilor să înscrie.

Scott Tiffoney a plecat cu mingea de la jumătatea terenului și a egalat situația pe tabelă. Echipa lui Ianis Hagi s-a impus până la urmă grație reușitei lui James Sands ('86), scor 3-2.

Ian McCall, care a fost demis din funcția de antrenor al Partick Thistle, a aplaudat gestul omologului său: „Sunt în fotbal din 1981 şi nu am mai văzut aşa ceva până acum. Clasa a cam dispărut din fotbal şi în general în ultima vreme, dar Michael Beale a arătat clasă astăzi. Reflectă foarte bine ceea ce este acest club de fotbal şi el însuşi ca bărbat”.

La finalul partidei, Michael Beale a insistat să-şi explice decizia: „A fost lucrul corect de făcut. Malik Tillman este un tânăr jucător fantastic şi nu voiam să-i rămână acel gol în cap. N-a înşelat pe nimeni în viaţa lui şi ca şi club de fotbal avem standarde înalte. Pentru tot ce vreau să apăr ca club şi ceea ce vreau să apăr ca om, nu mi-aş fi permis să las lucrurile aşa. Da, ar fi putut fi riscant, dar nu vrem să câştigăm aşa”.