Gaziantep FK, echipă la care evoluează Alexandru Maxim, a luat decizia de a nu mai juca în campionatul și în Cupa Turciei în acest sezon, în urma cutremurelor care au devastat țara.

Alexandru MaximFoto: Seskimphoto / Avalon / Profimedia

Gaziantep s-a retras din campionatul Turciei

Gaziantep se afla pe locul 10 în SuperLig, cu 25 de puncte acumulate în 22 de etape. Aceeași decizie a fost luată și de Hatayspor (echipă din prima ligă), Yeni Malatyaspor și Adanaspor (liga secundă).

„Lupta noastră continuă pentru a vindeca rănile provocate de cutremurul care a afectat orașul nostru și 10 orașe învecinate, la 6 februarie 2023. După un astfel de dezastru, nu avem puterea nici măcar să vorbim despre fotbal.

În primul rând, dorim mila lui Dumnezeu pentru cetățenii noștri care au murit în cutremur, însănătoșirea rapidă a răniților noștri și recuperarea tuturor cetățenilor noștri care nu au fost încă găsiți.

Nu pare posibil ca clubul nostru să își continue activitățile sportive în toate aceste condiții dificile. Prin decizia Consiliului nostru de Administrație, Gaziantep Football Club a decis să se retragă din competițiile SuperLig și Cupa Turciei în sezonul 2022-2023.

Credem că orașul și țara noastră vor vindeca rănile acestui dezastru provocat de cutremur cât mai curând posibil. Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit.

Orașul nostru își va continua lupta cu convingerea că va găzdui toți fanii fotbalului ca și capitală a ospitalității cât mai curând posibil și se va întâlni cu fanii noștri roș-negri” - Gaziantep FK pe Facebook.

Numărul morților după cutremurul din Turcia și Siria a trecut de 28.000 / Bilanțul deceselor s-ar putea dubla, avertizează ONU