Investitorii interesați de cumpărarea clubului Manchester United vor trebui să trimită o ofertă de un singur paragraf, dezvăluind suma și procentul de acțiuni pe care îl doresc, până cel târziu vineri.

Manchester UnitedFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Investitori din Qatar și cel mai bogat britanic, în cursa pentru Manchester United

În urmă cu trei luni, după despărțirea de Cristiano Ronaldo, proprietarii americani ai clubului englez au anunțat că sunt dispuși să vândă gruparea de pe Old Trafford.

De atunci au tot apărut zvonuri privind viitorul investitor, circulând nume ca David Beckham, spaniolul Amancio Ortega, Sir Jim Ratcliffe sau compania Amazon.

În prezent, clubul așteaptă până vineri ofertele însoțite de dovada disponibilității fondurilor și conform presei britanice, ar exista cinci posibili cumpărători, scrie Daily Mail.

Un grup de investitori privați din Qatar, fără legătură cu deținătorii clubului Paris Saint-Germain, dar și Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie sunt pregătiți să depună ofertele, dar sunt așteptate propuneri și din SUA, Asia sau Arabia Saudită.

După o perioadă de analiză, se vor selecta cele mai bune două sau trei oferte, iar viitorii cumpărători vor primi acces la situația exactă a clubului din acest moment.

Familia Glazer deține Manchester United de 18 ani, după ce în anul 2005 a plătit aproximativ 790 de milioane de lire sterline pentru a deveni acționar majoritar și ar putea renunța la club pentru aproximativ 6 miliarde de lire sterline.