​Turcia și Siria au fost lovite în noaptea de duminică spre luni de două cutremure puternice, iar peste 20 mii de oameni și-au pierdut viața.

Daniel PancuFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

>>> LIVE ​Cutremurele din Turcia și Siria: Bilanțul morților trece de 20.500, depăşind dezastrul de la Fukushima / Căutările prin ruine continuă. Experții explică de ce au scăzut dramatic șansele de a mai găsi oameni în viață

Daniel Pancu a donat o sumă importantă pentru victimele afectate de cutremurul din Turcia

Daniel Pancu, fost jucător al celor de la Beșiktaș și Bursaspor, nu a putut să stea deoparte după cutremurul devastator care a zguduit Turcia și a făcut o donație consistentă pentru ajutoare victimelor.

Actualul selecționer al echipei naționale de fotbal a României U20 a scos la vânzare mănușile purtate la meciul dintre Beșiktaș și Feberbahce (4-3), când l-a înlocuit pe Oscar Cordoba care fusese eliminat.

Mănușile vor ajunge direct în muzeul celor de la Beșiktaș, iar banii strânși (aproximativ 25 de mii de euro) vor conta mult în ajutorarea oamenilor aflați în nevoie după această tragedie.

„Am vrut să fac un gest asemănător când a fost pandemie, iar banii urmau să fie direcționați către un spital. Nu permitea legea în Turcia pentru că banii trebuiau să rămână acolo.

Acum este posibil. Eram la sală, alergam pe bandă și am văzut că Demiral dona un tricou al lui Cristiano Ronaldo și mi-am adus aminte de mănuși care erau în pod.

Le-am dus în pod, unde am și foarte multe tricouri. Intenția mea e ca aceste mănuși să ajungă la muzeul lui Besiktaș. Țin foarte mult la acest lucru, de aceea nu va mai avea loc nicio licitație.

Am primit multe mesaje de la persoane din Turcia. Cineva din conducerea lui Besiktaș va intra în posesia lor. Suma este undeva la 25.000 de euro. Mănușile vor ajunge în muzeu.

Dacă în continuare se vor aduna bani în acest cont de la suporterii lui Beșiktaș e altă problemă, nu mă mai privește pe mine.

E genul de meci care se întâmplă o dată la o sută de ani.

Licitația ar fi pornit de la 100 de mii de euro, dar le-am transmis celor care se ocupă că îmi doresc ca mănușile să ajungă în muzeu.” - a declarat acesta, conform Digi Sport.