Flamengo a fost eliminată de Al Hilal în semifinalele Cupei Mondiale a Cluburilor, scor 3-2, iar antrenorul echipei braziliene, portughezul Vitor Pereira, a pus înfrângerea pe seama arbitrajului „unilateral” al lui Istvan Kovacs.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Brigada condusă de centralul Istvan Kovacs, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Mihai Artene, a acordat două lovituri de la 11 metri pentru Al-Hilal și o eliminare pentru Flamengo (Gerson, în prelungirile primei reprize).

Au marcat: Al Dawsari '4, '45+9 (ambele din penalty), Vietto '70 / Pedro ('20, '90+1).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Flamengo și Al Hilal.

Antrenorul lui Flamengo îl critică pe Istvan Kovacs: „Nu s-a ridicat la standardele competiției”

Pereira a afirmat că arbitrul român i-a lăsat pe jucătorii lui Al Hilal să tragă de timp și a avut criterii diferite în momentul acordării cartonașelor galbene: în timp ce Flamengo a primit șapte, formația saudită a primit doar trei.

„Eram pregătiți să jucăm cu Al Hilal, dar nu eram pregătiți pentru un arbitraj care nu s-a ridicat la standardele competiției. A fost o lipsă foarte mare de criterii, a fost un arbitraj provocator și, dacă nu ar fi fost personalitatea jucătorilor noștri, sunt convins că am fi încheiat meciul cu mai multe cartonașe roșii.

A fost permisiv cu o oprire după alta. Singurele șuturi ale lui Al Hilal în prima repriză au fost penalty-urile. Prin urmare, dacă meciul se termina 11 contra 11, noi am fi fost echipa mai bună.

Am avut atacuri, dar nu am reușit să le transformăm în goluri. În a doua repriză, cu un jucător mai puțin, nu a fost vorba de apatie, dar este dificil să joci cu un om în minus” - Vitor Pereira, într-o conferință de presă, citat de Reuters.

Antrenorul lui Al Hilal îl contrazice pe Vitor Pereira

Ramon Diaz, antrenorul lui Al Hilal, nu a fost de acord cu Pereira și a spus că penalty-urile au fost bine observate de Kovacs.

„Flamengo a fost surprinsă de calitatea noastră și de cât de pregătiți am fost, mental și strategic. Nu se aștepta ca noi să ne schimbăm sistemul de joc de la 4-3-3 la 4-4-1-1, cu Luciano Vietto ca mijlocaș ofensiv.

Vietto s-a ascuns în spatele mijlocașilor lor defensivi și a fost genial, obținând ambele penalty-uri și marcând un gol mare pentru noi” - Ramon Diaz, antrenor Al Hilal.

De știut:

  • Al Hilal, prima echipă saudită care a ajuns în finala Cupei Mondiale a Cluburilor, se va duela miercuri pentru trofeu, la Rabat, cu învingătoarea meciului dintre Real Madrid și Al Ahly.
  • Flamengo a devenit doar a patra echipă braziliană și a șasea campioană sud-americană care pierde o semifinală a Cupei Mondiale a Cluburilor.