Al-Hilal a reușit calificarea în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, după ce a învins cu scorul de 3-2 formația braziliană Flamengo, meci arbitrat de o brigadă românească.

Istvan KovacsFoto: Joaquin Corchero/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Al-Hilal – Flamengo 3-2, în semifinalele CM al Cluburilor

Brigada condusă de centralul Istvan Kovacs, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Mihai Artene, a acordat două lovituri de la 11 metri pentru Al-Hilal și o eliminare pentru Flamengo.

Saudiții au primit penalti în minutul 3, după faultul în careu al lui Matheurzinho. Salem Al Dawsari a transformat cu siguranță un minut mai târziu.

Flamengo a egalat în minutul 20 prin Pedro, al cărui șut din voleu l-a învins pe portarul Al Muaiouf.

Dacă la CM 2022 din Qatar Istvan Kovacs a fost doar arbitru de rezervă, de această dată românul a avut șansa se a arăta multe minute suplimentare, prima repriză terminându-se după 11 minute de prelungiri, iar cea secundă după opt.

În minutul 45+7 Gerson comite henț în careul lui Flamengo, iar Kovacs lasă inițial jocul să continue. După ce a fost avertizat în cască, vede imaginile VAR și acordă lovitură de la 11 metri pentru Al-Hilal și al doilea cartonaș galben lui Gerson, pe care îl trimite la cabine. Al Dawsari transformă din nou, iar saudiții intră la cabine în avantaj.

În superioritatea numerică, Al-Hilal face 3-1 în minutul 70, Luciano Vietto șutând sub bara transversală. Brazilienii au stabilit scorul final în minutul 90+1, după ce Pedro a reușit dubla.

Al-Hilal va întâlni în finala Campionatului Mondial al Cluburilor câștigătoarea dintre Al Ahly (Egipt) și Real Madrid.