Echipele aflate în top 6 în Premier League solicită ca Manchester City să primească cele mai severe pedepse, după acuzațiile de încălcare a peste 100 de reguli financiare.

Jucatorii echipei Manchester CityFoto: Robbie Stephenson/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Arsenal, Chelsea și United, împotriva lui Manchester City

În urma unei investigații de lungă durată, Premier League a acuzat luni campioana Angliei de încălcarea regulilor financiare.

Dacă clubul va fi găsit vinovat, acesta s-ar putea confrunta cu o serie de sancțiuni dure, inclusiv depunctare sau chiar retrogradare, deși ar putea dura ani de zile până să se dea un verdict, scrie Daily Mail.

Conform Sky Sports News, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool și Manchester United doresc o pedeapsă cât mai aspră pentru echipa lui Guardiola.

Aceeași sursă indică faptul că anularea titlurilor câștigate de Manchester City este văzută ca fiind „fără sens”, în timp ce o amendă „nu va avea un efect prea mare”.

După acuzații, clubul a răspuns cu un comunicat, în care își exprimă surprinderea și afirmă că așteaptă cu nerăbdare încheierea acestui subiect.

Manchester City a câștigat șase dintre ultimele 11 titluri de campioană în Premier League, astfel că principalele adversare au motive întemeiate să solicite măsuri consistente împotriva acestora.