Antrenorul echipei Yeni Malatyaspor, Yilmaz Vural, a anunțat marți că portarul Ahmet Eyup Turkaslan, care se afla sub dărâmături, a fost găsit mort, după cutremurul care a lovit luni Turcia.

Cutremur in TurciaFoto: Aziz Aslan / AFP / Profimedia

Ahmet Eyup Turkaslan a murit în urma cutremurului din Turcia

Dat dispărut după ce blocul în care se afla s-a prăbușit luni, în urma primului cutremur din Turcia, Turkaslan a fost scos fără viață de sub dărâmături, scrie Hurriyet.

„A fost găsit trupul fără viață a lui Ahmet al nostru. Condoleanțe familiei și rudelor sale”, a declarat antrenorul Yilmaz Vural.

La scurtă vreme, clubul Yeni Malatyaspor a anunțat oficial decesul portarului în vârstă de 28 de ani.

„Portarul nostru Ahmet Eyup Turkaslan și-a pierdut viața după ce a fost prins sub dărâmături. Odihnește-te în pace. Nu te vom uita, om frumos”, a postat clubul pe rețelele de socializare.

Și legenda fotbalului din Turcia, Hakan Sukur, a deplâns pierderea jucătorului care a mai evoluat pentru Bugsasspor, Osmanlispor și Umaraniyespor.

În sezonul 2021-2022, Turkaslan a fost antrenat la Malatyaspor de către Marius Șumudică.

Un cutremur major cu magnitudinea 7,8 a lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, provocând moartea a peste 5.300 de persoane și rănirea a mai multor mii de oameni. Multe clădiri s-au prăbușit în regiunea acoperită de zăpadă, forțele de salvare începând căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături. Cutremurul, care a avut loc la primele ore ale acestei dimineți de iarnă, a fost urmat la prânz de un alt seism devastator, de magnitudine 7,7, potrivit agenției europene de profil.