Conducerea Premier League a acuzat Manchester City că a încălcat regulile financiare în sezoanele 2009-2010 și 2017-2018, iar clubul a reacționat cu o declarație de presă.

Jucatorii celor de la Manchester CityFoto: Joe Toth / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prima reacție de la City, după acuzele de încălcare a fair-play-ului financiar

Șefii campioanei en-titre din Anglia au emis o declarație oficială, în care se declară surprinși de acuzații și afirmă că așteaptă cu nerăbdare încheierea acestui subiect.

„Clubul Manchester City este surprins de emiterea acestor presupuse încălcări ale regulilor Premier League, mai ales având în vedere angajamentul extins și cantitatea mare de materiale detaliate pe care le-am furnizat celor de la Premier League.

Clubul salută revizuirea acestui subiect de către o comisie independentă, pentru a lua în considerare în mod imparțial dovezile de necombătut care există în sprijinul poziției sale.

Ca atare, așteptăm cu nerăbdare ca aceast subiect să se încheie odată pentru totdeauna”, a anunțat clubul pe site-ul oficial.

Într-un comunicat de presă, Premier League a precizat că City a încălcat regulile care îi impun să furnizeze „informații financiare exacte care să ofere o imagine reală și corectă a situației financiare a clubului”. Aceste informații includ veniturile clubului, inclusiv cele din sponsorizări și costurile de operare.