Fost jucător al celor de la Galatasaray timp de cinci ani, Gică Hagi a transmis un mesaj după cutremurele devastatoare care au avut loc luni în Turcia.

Gica HagiFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

Potrivit bilanțurilor provizorii, peste 1.900 de oameni au murit, iar alți aproape 7.000 au fost răniți în Turcia și Siria, în urma seismului.

Actual antrenor și patron al celor de la Farul Constanța, Gică Hagi a transmis un mesaj poporului turc, greu încercat în aceste momente.

„Toate gândurile mele se îndreaptă către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi! Fiţi puternici!” - Gică Hagi pe Facebook.

Hagi a cucerit alături de Galatasaray patru titluri de campion și două Cupe ale Turciei, dar și Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Fostul căpitan al tricolorilor a jucat pentru gruparea din Istanbul în perioada 1996-2001.

În plus, Hagi a și pregătit-o pe Galata în două rânduri: 2003/2004 și 2010/2011.

Un cutremur major cu magnitudinea 7,8 a lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, provocând moartea a cel puțin 1.900 de persoane și rănirea a mai multor mii de oameni.

Multe clădiri s-au prăbușit în regiunea acoperită de zăpadă, forțele de salvare începând căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături.

Cutremurul, care a avut loc primele ore ale acestei dimineți de iarnă, a fost urmat la prânz de un alt seism devastator, de magnitudine 7,5, potrivit agenției europene de profil.

>> VIDEO Legendă a fotbalului din Turcia, apel cu lacrimi în ochi - Fost jucător din Premier League, dat dispărut după cutremur