Istvan Kovacs a fost de opt ori arbitru de rezervă la CM din Qatar, dar românul a scăpat de acest statut și va conduce la centru o semifinală de la Cupa Mondială a Cluburilor.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Istvan Kovacs va arbitra meciul dintre Flamengo și Al Hilal

Potrivit FIFA, Kovacs va arbitra prima semifinală a Cupei Mondiale a Cluburilor, care va opune marţi, în Maroc, echipa braziliană de fotbal Flamengo Rio de Janeiro şi formaţia saudită Al Hilal Riad.

Arbitri asistenţi la meciul de la Tanger (21:00, ora României) vor fi românii Vasile Florin Marinescu şi Mihai Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial a fost desemnat algerianul Mustapha Ghorbal.

Flamengo a intrat direct în semifinalele competiţiei, din postura de campioană a Americii de Sud (a câştigat Copa Libertadores), în timp ce Al Hilal (campioana Asiei) s-a impus sâmbătă la loviturile de departajare, cu 5-3, în faţa campioanei Africii, echipa marocană Wydad Casablanca.

Cealaltă semifinală le aduce față în față, miercuri, pe Al Ahly Cairo (vicecampioana Africii) şi pe Real Madrid (campioana Europei).

Kovacs a fost de opt ori delegat al patrulea oficial la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, iar în ianuarie a condus finala Cupei Naţiunilor din Golf (Irak - Oman), scrie Agerpres.