​Premier League a acuzat Manchester City că a încălcat regulile sale financiare, în urma unei investigații de lungă durată, scrie BBC Sport.

Jucatorii echipei Manchester CityFoto: Robbie Stephenson/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester City, acuzată că nu a respectat regula fair-play-ului financiar

Forul a trimis clubul în fața unei comisii în legătură cu presupuse încălcări între sezoanele 2009-10 și 2017-18.

În 2020, City a avut o interdicție de doi ani de participare în competițiile europene, după ce UEFA a decis că gruparea a comis „încălcări grave” ale regulamentului privind Fair-Play-ul Financiar între 2012 și 2016, dar aceasta a fost anulată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Într-un comunicat de presă, Premier League a precizat că City a încălcat regulile care îi impun să furnizeze „informații financiare exacte care să ofere o imagine reală și corectă a situației financiare a clubului”. Aceste informații includ veniturile clubului, inclusiv cele din sponsorizări și costurile de operare.

Alte încălcări au fost legate de regulile care cer detalii complete despre „remunerația antrenorilor”. Acestea se refereau la sezoanele 2009/10 - 2012/13, când pe banca tehnică se afla Roberto Mancini.

Manchester City așteaptă acum să afle ce măsuri vor fi luate împotriva clubului (dacă acestea vor exista), echipa lui Guardiola fiind angrenată în cursa pentru titlul din Premier League, Cupa Angliei și Champions League.

Experții au precizat că nicio pedeapsă nu poate fi exclusă în acest moment și că gruparea ar putea fi depunctată sau chiar retrogradată.

În sezonul trecut, City a câștigat al șaselea său titlu în Premier League de la preluarea din 2008 de către Abu Dhabi United Group.