Pep Guardiola și Jurgen Klopp au comentat campania furibundă de transferuri a lui Chelsea din luna ianuarie, care a cheltuit 360 de milioane de euro pentru opt jucători, dintre care Joao Felix este doar împrumutat.

Jurgen KloppFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Guardiola, ironic la adresa lui Chelsea

Antrenorii de la City și Liverpool au rămas nedumeriți de posibilitățile londonezilor în această perioadă de mercato. După o lună de cheltuieli masive, albaștrii au încheiat în ultima zi transferul lui Enzo Fernandez de la Benfica, pentru o sumă record de 120 milioane de euro, scrie Daily Mail.

Întrebat despre transferurile lui Chelsea, managerul lui Manchester City, Josep Guardiola, a reamintit transferurile făcute de clubul său în ultimii ani.

„Nu este treaba mea. Este o surpriză pentru că nu este un club de stat. Noi am câștigat 11 trofee în ultimii cinci ani, fiind între primele șase cluburi la cheltuieli”, a declarat Guardiola.

City a cheltuit în perioada de mercato doar 9 milioane de euro pentru aducerea mijlocașului argentinian Maximo Perrone.

Klopp nu înțelege o cheltuială atât de mare

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a făcut o declarație amuzantă.

„Nu spun nimic fără avocatul meu. Nu înțeleg această parte a afacerii, dar este o sumă mare. Toți sunt jucători buni, așa că îi felicit. Nu înțeleg cum este posibil, dar nu este treaba mea să ofer explicații”, a susținut Klopp.

Liverpool a investit 50 de milioane de euro în aducerea lui Cody Gakpo.

Pe lângă Enzo Fernandez, Chelsea i-a mai achiziționat în această iarnă pe Joao Felix, Benoit Badiashile, Andrey Santos, David Datro Fofana, Mykhailo Mudryk, Noni Madueke și Malo Gusto.