Paris Saint-Germain s-a impus în deplasarea de la Montpellier, scor 3-1, în etapa a 21-a din Ligue 1, după ce în prima repriză Mbappe a ratat o lovitură de la 11 metri, iar apoi s-a accidentat și a părăsit terenul.

Kylian MbappeFoto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

Montpellier – PSG 1-3, în etapa a 21-a din Franța

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru formația lui Christophe Galtier, arbitrul dictând penalti în minutul 7, după o ținere de tricou a lui Jullien.

Kylian Mbappe a executat lovitura de la 11 metri, dar portarul Lecomte a ghicit colțul și a reușit să respingă. Pentru că mai mulți jucători pătrunseseră în careu înainte de execuție, arbitrul a dictat repetarea.

Același Mbappe a ratat pentru a doua oară penaltiul, mingea atinsă de portar lovind bara și revenind la atacantul lui PSG, care cu toată poarta goală în față, a reușit să trimită peste transversală.

Zece minute mai târziu, starul francez s-a accidentat și a fost înlocuit cu Hugo Ekitike. Nici Sergio Ramos nu a putut încheia prima repriză, fiind înlocuit în minutul 32 cu Sanches, după ce a resimțit dureri.

Fabian Ruiz a deschis scorul în minutul 55, iar Lionel Messi (care a avut un gol anulat de VAR în minutul 35) l-a majorat în minutul 72. Gazdele au redus din diferență în minutul 89 prin Nordin, dar doar două minute mai târziu, Zaire-Emery a închis tabela la 3-1.

PSG se află pe prima poziție în Ligue 1 cu 51 de puncte, cu 5 mai mult decât următoarea clasată, Marseille.

Ionuț Radu a încasat 3 goluri de la Monaco

Într-o altă partidă a etapei, Auxerre, cu Ionuț Radu titular, a pierdut cu scorul de 3-2 pe terenul celor de la AS Monaco.

Portarul român a apărat din nou, la trei zile după ce a primit două goluri de la Montpellier.