U Craiova 1948 a decis ca meciurile de pe teren propriu să se dispute fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată, după ce scandările xenofobe ale unora dintre fani au dus la oprirea partidei cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Scandal la meciul dintre Sepsi Sf. Gheorghe si U Craiova 1948Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

U Craiova 1948 va disputa meciurile de acasă fără spectatori

Gruparea a anunțat că suporterii care au abonamente îşi vor primi banii înapoi.

„Având în vedere evenimentele din ultima perioadă prin care unii dintre membrii galeriei s-au dedat la acte huliganice contrare legii şi regulamentelor FRF, prin care s-au creat prejudicii uriaşe pentru club;

Luând în calcul ameninţările directe cu privire le producerea unor alte evenimente care să conducă la prejudicii grave pentru club, am luat următoarele hotărâri:

1) Desfăşurarea meciurilor pe teren propriu, fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată;

2) Efectuarea de demersuri către FRF şi autorităţile statului în vederea adoptării de urgenţă a unei legislaţii care să prevină aceste manifestări;

3) Clubul va comunica procedura prin care cei care au achiziţionat abonamente vor putea să primească contravaloarea acestuia.

Clubul îşi exprimă regretul profund faţă de suporterii loiali ai clubului, în special faţă de abonaţi sau de cei de bună-credinţă, care nu au nicio vină şi care suportă consecinţele”, a anunțat U Craiova 1948.

Sepsi - U Craiova 1948, încheiat după 26 de minute

Inițial, partida de duminică seară de la Sfântu Gheorghe dintre OSK Sepsi Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948 a fost oprită pentru 10 minute de arbitrul Andrei Chivulete, iar jucătorii au fost trimiși la vestiare, după scandările xenofobe din zona spectatorilor.

Crainicul stadionului a anunțat în repetate rânduri la stația de amplificare că partida urmează să fie încheiată dacă din tribune se vor auzi în continuare scandări care contravin regulamentului.

După reluare, partida a fost oprită definitiv, conform regulamentului, după doar două minute, deoarece lozincile din tribune au continuat.

Regulamentul în privința scandărilor xenofobe spune că echipa vinovată de incidente va pierde meciul cu scorul de 3-0, iar în cazul în care suporterii ambelor echipe sunt vinovați, atunci ambele echipe vor pierde cu același scor.

Amenințați cu pierderea meciului, oltenii au emis un comunicat în care se dezic de atitudinea fanilor. Într-o precizare postată pe rețelele de socializare, formația patronată de Adrian Mititelu susține că echipa gazdă este cea responsabilă de organizarea și manifestările suporterilor.