​De-acum este oficial: Enzo Fernandez este noul jucător al echipei Chelsea. Argentinianul a devenit cel mai scump jucător din istoria Premier League, britanicii achitând celor de la Benfica Lisabona suma de 121 de milioane de euro (106.8 milioane de lire sterline).

Enzo FernandezFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Enzo Fernandez, cel mai scump transfer din istoria Premier League

Potrivit The Guardian, Chelsea ar fi ajuns la un acord cu gruparea din Portugalia cu aproximativ două ore înainte de închiderea ferestrei de transferuri.

Oficialii clubului Benfica Lisabona au refuzat în repetate rânduri ofertele venite dinspre formația din Premier League, dar în cele din urmă cele două părți au ajuns la un consens.

Așa cum a obișnuit în ultima perioadă, Chelsea i-a pregătit campionului mondial un contract pe o perioadă îndelungată: Enzo a semnat o înțelegere pe opt ani.

De știut:

  • Enzo Fernandez era legitimat la Benfica din iulie 2022, când a fost transferat de la River Plate. Clubul argentinian are acum dreptul la 25% din suma de transfer.
  • 29 de apariții, 4 goluri și 7 pase decisive are Enzo Fernandez pentru Benfica Lisabona în actuala stagiune.
  • Precedentul record de transfer pentru Marea Britanie, de 103 de milioane de lire sterline, a fost stabilit în 2021, când Jack Grealish a fost transferat de la Aston Villa la Manchester City.