Newcastle United s-a calificat în prima finală de Cupa Ligii după o pauză de 47 de ani, formația antrenată de Eddie Howe reușind să o elimine pe Southampton din drumul spre ultimul act al competiției (3-1 la general).

Jucătorii echipei NewcastleFoto: Bruce White/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eddie Howe și sezonul memorabil făcut de Newcastle - „Coțofenele” vor juca finala Cupei Ligii Angliei

După 1-0 în tur pe St. Mary's Stadium, Newcastle United a jucat la fel de bine și în returul de pe teren propriu în compania celor de la Southampton.

Clasată pe locul 3 în Premier League, formația antrenată de Eddie Howe conducea deja cu scorul de 2-0, grație dublei înscrise de Sean Longstaff (min 5 și min 21).

Scoțianul Che Adams a redus din diferență pentru „sfinți” (min 29), iar la pauză Newcastle a avut avantaj minim pe tabelă.

În a doua repriză, jocul a fost destul de închis. Băieții lui Eddie Howe au mai irosit câteva șanse importante și au apărat rezultatul de pe tabelă.

Brazilianul Bruno Guimaraes a primit cartonașul roșu în minutul 81.

Astfel, după o pauză de 47 de ani, Newcastle va juca o finală de Cupa Ligii. „Coțofenele” nu au în palmares acest trofeu, ei pierzând singura finală jucată, împotriva celor de la Manchester City.

În cealaltă semifinală, Manchester United va juca în deplasare la Nottingham Forest. În tur, scorul a fost 3-0 pentru echipa lui Erik ten Hag.