Ciprian Tătăruşanu a încasat 14 goluri în ultimele patru partide în care a apărat poarta lui AC Milan, iar rossonerii au ajuns pe locul 5 în Serie A. După înfrângerea rușinoasă suferită în fața celor de la Sassuolo (2-5), românul a fost comparat de presa italiană cu o ţestoasă.

Ciprian TatarusanuFoto: Spada / LaPresse / Profimedia

Ciprian Tătărușanu, comparat cu o țestoasă de presa italiană

După prestația din meciul de pe San Siro, Tătăruşanu a fost notat cu 4 de TuttoMercatoWeb şi cu 4,5 de Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport şi Tuttosport.

TuttoMercatoWeb: „Intervenţia la ochi din noiembrie ar fi trebuit să îi îmbunătăţească reflexele, însă Ciprian Tătăruşanu pare a avea azi reacţia unei broaşte ţestoase”.

Gazzetta dello Sport: „Primeşte gol la colţul scurt pentru 0-2 de la Frattesi şi e o eroare clară, inacceptabilă. La celelalte goluri are o responsabilitate minoră. Vina sa este mediocritatea de care dă dovadă”.

Ciprian Tătărușanu, operat la ochi în noiembrie 2022

Titular la AC Milan după accidentarea lui Mike Maignan, Tătărușanu a fost operat la ochi în noiembrie 2022 pentru corectarea unui astigmatism detectat în 2021.

După operația care a durat mai puțin de un minut, doctorul Angelo Appiotti a afirmat că reacțiile portarului ar trebui să fie mai bune.

„Ciprian a descoperit defectul de vedere în urmă cu un an (n.r. 2021), când a venit la mine s-o însoţească pe soţie. L-am examinat şi am observat problema: nu folosea nicio corecţie, dar a reuşit să trăiască cu astigmatismul prin acomodare. Pe scurt, a compensat cu o focalizare spontană.

Ce se schimbă după operaţie? Percepţia unui obiect, de exemplu un şut de la distanţă, va veni mult mai repede. Acest lucru va permite un răspuns mai bun (...)” - doctorul Angelo Appiotti.