Antal Arpad-Andras, primarul orașului Sfântu Gheorghe, a reacționat pe Facebook, după ce partida dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948 (SuperLiga, etapa a 23-a) a fost suspendată după doar 26 de minute, în urma scandărilor xenofobe ale suporterilor din tribune.

Jucatorii echipei Sepsi Sfantu GheorgheFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sepsi ar trebui să câștige la „masa verde” meciul cu U Craiova 1948

Edilul a afirmat că arbitrul Andrei Chivulete a luat decizia corectă și consideră că Sepsi ar trebui să câștige partida cu 3-0. De asemenea, acesta a distribuit un videoclip în care pot fi auzite scandările fanilor olteni.

„Modul în care 'suporterii' extremiști îşi bat joc de fotbal și de sport prin comportamentul lor de ură necalificată față de maghiari este intolerabil şi inacceptabil. Totuşi, astăzi, pentru prima dată, s-a luat în sfârşit decizia corectă, care cred că este o decizie foarte importantă şi bună: arbitrul a oprit meciul din cauza manifestărilor antimaghiare. Problema va fi evaluată în continuare de către Comisia de Disciplină a Federației, pe baza raportului arbitrului. Rezultatul ar trebui să fie 3-0 în favoarea noastră!” - Antal Arpad-Andras pe Facebook.

Sepsi - U Craiova 1948, încheiat după 26 de minute

Inițial, partida de duminică seară de la Sfântu Gheorghe dintre OSK Sepsi Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948 a fost oprită pentru 10 minute de arbitrul Andrei Chivulete, iar jucătorii au fost trimiși la vestiare, după scandările xenofobe din zona spectatorilor.

Crainicul stadionului a anunțat în repetate rânduri la stația de amplificare că partida urmează să fie încheiată dacă din tribune se vor auzi în continuare scandări care contravin regulamentului.

După reluare, partida a fost oprită definitiv, conform regulamentului, după doar două minute, deoarece lozincile din tribune au continuat.

Regulamentul în privința scandărilor xenofobe spune că echipa vinovată de incidente va pierde meciul cu scorul de 3-0, iar în cazul în care suporterii ambelor echipe sunt vinovați, atunci ambele echipe vor pierde cu același scor.

Amenințați cu pierderea meciului, oltenii au emis un comunicat în care se dezic de atitudinea fanilor. Într-o precizare postată pe rețelele de socializare, formația patronată de Adrian Mititelu susține că echipa gazdă este cea responsabilă de organizarea și manifestările suporterilor.