Girondins de Bordeaux a plătit două milioane de euro pentru a-l transfera pe Alexi Pitu de la Farul Constanța, iar reacțiile nu au întârziat să apară pe rețelele de socializare. Michel Boulloud, un fost consilier al orașului Lesparre-Medoc, a avut un derapaj la adresa fotbalistului român.

Alexi PituFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Derapaj la adresa lui Alexi Pitu: „Se poate duce la cerșit”

Ca reacție la sosirea lui Pitu la Bordeaux, echipă care luptă pentru promovarea în Ligue 1, Boulloud a evocat clișeul „cerșetorului român”.

„Dacă nu îi merge cu fotbalul, se poate reprofila ca cerșetor profesionist pe strada Sainte-Catherine”, a scris Boulloud pe Twitter.

Potrivit Foot-National, fostul consilier s-a justificat apoi spunând că nu a existat „nimic rasist” în remarcile sale, dar a recunoscut că „nu a fost neapărat inteligent” din partea sa și că „nu a vrut să rănească pe nimeni”.

Afirmațiile lui Boulloud nu au trecut neobservate, iar jurnalistul român Alexandru Lazăr (So Foot) a reacționat la scurt timp: ​„Români = cerșetori. Aceasta este povestea. Rasism clasic, primar. O mare carieră în lumea stand-up comedy”.

În urma acestui scandal, Michel Boulloud și-a dezactivat contul de Twitter.

Născut în Germania, la Karlsruhe, Alexi Pitu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi şi a debutat la seniori în 2018, la vârsta de doar 16 ani. Atacantul a bifat 5 goluri în acest sezon din SuperLiga.

Sursă foto: captură Twitter