Rămas liber de contract după despărțirea de naționala Portugaliei, Fernando Santos va pregăti selecționata Poloniei, fiind prezentat oficial în calitate de selecționer.

Fernando SantosFoto: Attila Husejnow/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia images

Fernando Santos a preluat naționala Poloniei

Timp de 8 sezoane selecționer al Portugaliei, Fernando Santos a fost demis după CM 2022, în urma eliminării în fața surprizei Maroc.

De atunci, tehnicianul în vârstă de 68 de ani a fost în tratative cu mai multe echipe, însă a ales în cele din urmă să antreneze o echipă națională și anume cea a Poloniei.

Naționala Poloniei a trecut de faza grupelor la CM 2022, alături de Argentina, însă a fost eliminată în faza optimilor de către Franța, finalista acestei ediții. Polonezii s-au despărțit de Czeslaw Michniewicz.

Mai mult decât atât, selecționerul care l-a ținut pe bancă pe Cristiano Ronaldo la CM Qatar 2022 a făcut și câteva declarații la prezentarea oficială, unde a dorit să sublinieze faptul că echipa este importantă și nu individualitățile.

„Mai importantă decât jucătorii este echipa. Exact asta înseamnă echipa, un grup de jucători, fiecare cu mentalitatea lui, cu personalitatea lui.

Ca antrenor la o echipă națională, eu trebuie să-i aduc pe toți împreună. Asta am făcut mereu de-al lungul carierei. (...)

Eu am o expresie pe care o folosesc de multe ori: eu știu doar stelele de pe cer. Și nu am văzut niciodată o singură stea. Echipa trebuie să fie un grup de stele.” - a declarat acesta conform Record.