Etapa a 17-a din Bundesliga a început marți cu meciurile primelor două clasate. Bayern Munchen a făcut un nou pas greșit, iar ocupanta locului secund, Leipzig, a învins la scor fosta campioană a Germaniei.

Jucatorii echipei Bayern MunchenFoto: Sven Hoppe / DPA / Profimedia

Bayern Munchen – FC Koln 1-1

După remiza de etapa trecută cu Leipzig, Bayern Munchen a terminat din nou la egalitate, 1-1, partida de pe teren propriu cu FC Koln.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 4, prin Skihiri care a reluat în gol centrarea lui Chabot. Golul egalării a venit abia în minutul 90, Kimmich cu un șut puternic, mingea lovind și bara înainte să intre în plasă.

Schalke 04 – RB Leipzig 1-6

Ocupanta locului secund, Leipzig, a făcut instrucție în deplasarea de la Schalke. Andre Silva (7 și 44), Henrich (15), Werner (45+2), Olmo (83) și Poulsen (89), au marcat pentru oaspeți, în timp ce golul de onoare pentru gazde a fost marcat de Kozuki în minutul 56.

La Schalke a debutat în Bundesliga românul Andreas Ivan, intrat pe teren în minutul 46. Internațional U19 al Germaniei și U21 al României, mijlocașul în vârstă de 28 de ani a evoluat în ligile inferioare nemțești, înainte să se transfere în 2022 la echipa a doua a fostei campioane.

După 17 etape, Bayern Munchen ocupă primul loc în clasament, cu 36 de puncte, urmată de RB Leipzig, cu 32 de puncte.