FIFA și UEFA au suspendat echipele din Rusia de la turneele europene în februarie anul trecut, în urma invaziei Ucrainei și nu sunt semne că există cale de întoarcere cât timp războiul continuă.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Rusia rămâne în afara turneelor europene

Rusia trebuia să găzduiască în 2023 finala Supercupei Europei, între câștigătoarele Champions League și Europa League, dar meciul urmează să fie mutat în altă țară, scrie Sky News.

Înaintea unei reuniuni a comitetului executiv al UEFA, liderii Federației Ruse de Fotbal au anunțat discuții cu oficialii forului european, în vederea revenirii cluburilor și echipei naționale la turneele internaționale.

Deși UEFA și-a arătat disponibilitatea unor consultări privind situația generală a fotbalului rus, în perspectiva încheierii războiului, nu există șanse imediate pentru întoarcerea echipelor rusești în competițiile europene.

Rusia a ratat prezența la Cupa Mondială din Qatar și are toate șansele să nu participe nici în preliminariile Euro 2024.

Deciziile FIFA și UEFA au fost susținute de Curtea de Arbitraj Sportiv, după contestațiile depuse de către Federația de Fotbal și de cluburile rusești.