Vestea sfârșitului de săptămână în fotbal vine din Italia, acolo unde în urma audierilor făcute la Curtea Federală de Apel în cazul scandalului „Prisma”, s-a decis penalizarea celor de la Juventus cu 15 puncte în Serie A, anunță Gazzetta dello Sport.

Juventus, infrangere incredibilaFoto: Francesco Scaccianoce/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Juventus Torino are o nouă conducere, după scandalul de corupție din luna noiembrie

Juventus iese din zona cupelor europene după o depunctare în scandalul „Prisma” - Foștii conducători, în frunte cu Andrea Agnelli, au primit pedepse aspre

Din luna noiembrie a anului 2022, Juventus se află în centrul unui scandal de proporții în Italia, cu privire la falsuri contabile și manipularea pieței.

Gruparea torineză ar fi prezentat în mod eronat pierderile financiare din perioada 2018-2020, iar autoritățile au investigat atât sumele atribuite vânzărilor de jucători, cât și anumite probele privind salariile unor fotbaliști.

La acel moment, întreg consiliul de administrație (în frunte cu președintele Andrea Agnelli) a hotărât să demisioneze, iar vineri seară clubul a fost pedepsit cu 15 puncte de penalizare în campionat.

Scandalul „plusvalențelor fictive Prisma” o duce pe Juventus până pe locul 10, la 12 puncte de primul loc de cupe europene.

Clubul din Torino poate face apel.

Ce pedepse au primit foștii membri din consiliul de administrație

Fostul președinte Andrea Agnelli - doi ani de interdicție în fotbal

Ex-directorul sportiv Fabio Paratici - doi ani și jumătate de interdicție în fotbal

Fostul director executiv Maurizio Arrivabene - doi ani de interdicție în fotbal

Federico Cherubini - un an și 4 luni de interdicție în fotbal

Fostul vicepreședinte Pavel Nedved - 8 luni de interdicție în fotbal

Celelalte opt cluburi implicate, Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli și Novara, au rămas cu amenzile primite la procesul din martie 2022.