Împrumutat în prezent de Juventus Torino la Genoa, Radu Drăgușin este unul dintre cei mai importanți și constanți jucători ai „grifonilor”. Fundașul român va fi transferat definitiv de echipa din Serie B.

Radu DragusinFoto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Radu Drăgușin va fi cedat definitiv la Genoa

Împrumutat până acum la Sampdoria și Salernitana, Radu Drăgușin s-a integrat perfect la Genoa și este unul dintre jucătorii de bază ai echipei.

Cotat la 3.5 milioane de euro conform Transfermarkt, Drăgușin a strâns deja 22 de apariții în tricoul celor de la Genoa, care se luptă pentru revenirea în Serie A.

Împrumutul său la Genoa este valabil până la sfârșitul acestui sezon, iar contractul include și o opțiune de cumpărare definitivă pentru suma de 6 milioane de euro.

Ca această sumă să ajungă în conturile celor de la Juventus, Genoa trebuia să acumuleze minim 36 de puncte în acest sezon, lucru care s-a și întâmplat pe 16 ianuarie, când a învins Venezia (1-0).

Florin Manea, impresarul jucătorului român, a confirmat această informație pentru sport.ro.

„După meciul cu Venezia s-a activat clauza de cumpărare, pentru că s-a ajuns la numărul de puncte specificat în contract. Era, practic, o formalitate, pentru că singura modalitate ca să nu-l cumpere era să nu mai facă niciun punct de la jumătatea lui ianuarie până la finalul campionatului.

Radu e mulțumit acolo. Are prietena cu el, are o casă frumoasă, cu vedere la mare, într-o localitate de lângă Genova. E văzut foarte bine, dovadă că joacă meci de meci. E cel mai utilizat jucător din echipă, are cele mai multe minute. Sunt mulțumiți de el.

E interes serios din Anglia pentru el, dar e de doar șase luni la Genoa. Planul nostru e să-l las să joace măcar un an acolo. Să promoveze, să mai joace un an în Serie A, apoi cred că va fi pregătit pentru orice echipă de top din lume. E urmărit serios de cluburi din top 5 din Anglia.” - a spus acesta.

Radu Drăgușin a jucat în toate cele 20 de meciuri din Serie B în actualul sezon, iar în 19 dintre acestea a fost titular.

După 20 de etape, Genoa se află pe locul 3, la egalitate de puncte cu Reggina, formația de pe locul 2. Pe prima poziție se află Frosinone, care are un avans de 6 puncte față de cele două.