Fostul jucător și antrenor german Rudi Voller este noul director sportiv al naționalei Germaniei și îl înlocuiește pe Oliver Bierhoff, conform anunțului Federației de la Frankfurt.

Germania, o mare dezamagire la CM 2022Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rudi Voller revine la naționala Germaniei

Bierhoff a fost până acum singurul care și-a prezentat demisia după eșecul Germaniei de la Campionatul Mondial din Qatar, unde echipa nu a reușit să treacă de faza grupelor, scrie ESPN.

Selecționerul Hansi Flick rămâne cu obiectivul de a recâștiga încrederea suporterilor pentru Campionatul European din 2024, găzduit chiar de Germania.

„Rudi este o piesă importantă a fotbalului german. El a încântat fanii ca jucător, antrenor și manager. Datorită experienței sale la echipa națională și în urma multor ani de muncă la Bayer Leverkusen, este persoana potrivită pentru această funcție”, a anunțat Flick.

Rudi Voller are 90 de selecții pentru echipa națională, în care a marcat 47 de goluri și a câștigat Cupa Mondială din 1990. Ca antrenor, i-a pregătit pe nemți între 2000 și 2004, ajungând în finala Campionatului Mondial din 2002.