Xavi Torres a fost condamnat la zece luni de închisoare, suspendat pentru 22 de luni din fotbalul profesionist și obligat să plătească 400.000 de euro și o parte din costurile de judecată, pentru implicare în meciuri trucate.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Xavi Torres, condamnat zece luni și suspendat aproape doi ani în dosarul Osasuna

Curtea Supremă din Spania a pronunțat prima sentință de corupție sportivă pentru aranjarea de meciuri, iar actualul mijlocaș al lui Lugo, care depusese contestație, și-a aflat pedeapsa, scrie Marca.

Pe lângă acesta, au mai fost condamnați fostul manager al Osasunei, Angel Vizcay, fostul președinte, Miguel Archanco, dar și fostul coechipier al lui Torres la Betis Sevilla, Antonio Amaya.

În sezonul 2013-2014, conducerea clubului Osasuna le-a plătit lui Torres și Amaya 650.000 de euro pentru a câștiga împotriva echipei Valladolid în etapa a 37-a din La Liga și pentru a se lăsa învinși în următoarea rundă în meciul de la Pamplona.

Xavi Torres are peste 150 de meciuri în La Liga pentru Barcelona, Malaga, Levante, Getafe sau Betis Sevilla. Din 2020, evoluează în Segunda Division, la Lugo.