Erling Haaland este unul dintre cei mai bine cotați atacanți ai lumii, iar norvegianul a avut parte de o ascensiune de poveste în fotbalul mare.

Erling Haaland, executie spectaculoasa impotriva Borussiei DortmundFoto: Darren Staples / Zuma Press / Profimedia

RB Salzburg - Genk, meciul care i-a schimbat viața lui Erling Haaland

Bryne FK, Molde, RB Salzburg, Borussia Dortmund și acum Manchester City. Sunt echipele pentru care a evoluat cel mai periculos atacant din Premier League.

La 22 de ani Erling Haaland are deja niște cifre de invidiat, însă puțini știu care a fost momentul 0 al carierei sale.

Pe data de 17 septembrie 2019, Erling Haaland debuta în UEFA Champions League în tricoul celor de la RB Salzburg.

Austriecii jucau în compania celor de la Genk, iar în prima repriză a acelei partide Erling Haaland marca un hat-trick în poarta belgienilor.

Imediat după meci, atacantul a fost dus la controlul antidoping.

Când a ajuns acasă, Haaland era asaltat de mesaje în urma prestației de excepție din UEFA Champions League.

A marcat în total de 7 ori în Liga Campionilor în acea perioadă pentru Salzburg, iar în iarna aceluiași an a fost cumpărat de Borussia Dortmund.

Într-un interviu acordat publicației gq-magazine, atacantul celor de la Manchester City și-a amintit despre acea noapte fabuloasă care i-a schimbat cariera.

„A fost o noapte nebună. Chiar mă gândeam după meci: 'OK, acum ce urmează? Nu mă pot opri acum. Oamenii mă vor urmări de acum, trebuie să performez'.

Urma un alt meci în 3 zile, iar pentru mine era important să continui în aceeași manieră, nu să mă opresc după un singur meci.

Aceea a fost noaptea în care lucrurile au luat-o razna. Numărul de urmăritori pe Instagram creștea în continuu.

M-am gândit: 'WOW, ce nebunie. Ăsta e nivelul următor'. Mă luaseră transpirațiile.” - a spus Erling Haaland.

Norvegianul nu a dezamăgit nici la Borussia Dortmund, unde a reușit să câștige Cupa Germaniei și să marcheze de 86 de ori în 89 de apariții. Pe lângă asta, Haaland a oferit și 23 de pase decisive.

Acum a ajuns în cel mai puternic campionat al lumii, iar în 24 de meciuri în tricoul celor de la Manchester City a punctat deja de 27 de ori.