Două persoane au decedat și câteva zeci au fost rănite după ce oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra pe stadion la finala Cupei Națiunilor din Golf, dintre Oman și Irak.

Istvan KovacsFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Incidente grave înaintea finalei conduse de Istvan Kovacs

Mii de spectatori s-au adunat în fața stadionului din Basra unde se va disputa finala Cupei Națiunilor din Golf, între Oman și țara gazdă, Irak, partidă arbitrată la centru de românul Istvan Kovacs, iar la cele două tușe de asistenții Vasile Marinescu și Mihai Artene.

Deși capacitatea de 65.000 de locuri a stadionului a fost umplută până la refuz, oamenii s-au îmbrâncit pentru a intra la meci, iar cel puțin două persoane au murit și alte zeci au fost rănite, conform Al Jazeera.

Ministerul de interne al Irakului a îndemnat oamenii care nu dețin bilete pentru finală să părăsească zona stadionului, după ce locația s-a umplut cu multe ore înainte de începere, iar porțile au fost închise.

Presa de stat a anunțat, de asemenea, că ecrane uriașe au fost amplasate în diferite locuri publice din Basra, pentru ca microbiștii să poată urmări partida.