După ce într-un final au ajuns la un acord pentru cedarea lui Memphis Depay, Barcelona și Atletico Madrid sunt aproape de o nouă mutare între cele două cluburi.

Yannick Carrasco, Atletico MadridFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Yannick Carrasco, dorit de FC Barcelona

Carrasco poate deveni jucătorul Barcelonei la sfârșitul acestui sezon, pentru 20 de milioane de euro, după ce clubul catalan a semnat un acord de cumpărare preferențială cu Atletico Madrid, scrie Marca.

Deși Joan Laporta ar fi dorit să îl includă în transferul lui Memphis Depay, până la urmă acordul pentru atacantul belgian s-a realizat separat de această mutare.

Atletico a acceptat oferta de cumpărare preferențială, după ce Carrasco a refuzat prelungirea contractului scadent în vara lui 2024, iar din partea impresarului său au venit semnale că este dorit de mai multe cluburi importante.

Suma de transfer de 20 de milioane de euro este de trei ori mai mică decât clauza de rezeliere, dar madrilenii sunt conștienți că îl pot pierde gratis după ultimul an de contract.

În vârstă de 29 de ani, Yannick Carrasco a ajuns la Atletico Madrid în 2020, pentru care a marcat 13 goluri în 79 de partide și este cotat de Transfermarkt la 30 de milioane de euro.