Clubul Juventus Torino a anunțat miercuri că omul de afaceri Gianluca Ferrero a devenit noul președinte al clubului, după ce în noiembrie 2022 toată conducerea administrativă a echipei a demisionat.

Andrea Agnelli, Maurizio Arrivabene, Federico Cherubini și Pavel Nedved - JuventusFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Gianluca Ferrero, noul președinte al lui Juventus

La finalul anului trecut, întregul consiliu de administrație al clubului Juventus Torino (în frunte cu președintele Andrea Agnelli) a hotărât să demisioneze, oficialii „Bătrânei Doamne” fiind anchetați pentru falsuri contabile și manipularea pieței.

După întrunirea adunării generale a acționarilor, Board-ul lui Juventus a luat decizia numirii în funcția de președinte a lui Ferrero, în vârstă de 60 de ani, dar și a lui Maurizio Scanavino pe poziția de CEO al clubului.

„Ne aşteaptă provocări şi noi credem că avem experienţa, competenţa şi determinarea necesare pentru a o apăra pe Juventus şi a ne apăra echipa în faţa tuturor instituţiilor competente.

O vom face cu determinare şi rigoare, cu calm şi fără aroganţă. I-am respectat şi îi vom respecta mereu pe cei care ne judecă, dar ceea ce ne dorim este ca şi noi să fim respectaţi”, a declarat Gianluca Ferrero, conform News.ro.

Andrea Agnelli, fostul președinte al lui Juventus, a luat în noiembrie 2022 decizia ca toată conducerea clubului să demisioneze, după ancheta Prisma, deschisă de Procuratura din Torino.