După ce luni jucătorii au refuzat să se antreneze din cauza restanțelor salariale, Ovidiu Burcă (antrenor Dinamo București) a susținut o conferință de presă în care i-a atacat pe fotbaliștii săi.

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Să le fie rușine!” - Ovidiu Burcă nu și-a menajat jucătorii după greva de la Săftica

Dinamo București este clasată pe locul 8 în liga a doua și se află la doar două puncte de zona de play-off.

Partea sportivă a clubului este zguduită din temelii în urma grevei pe care au făcut-o jucătorii luni, când au refuzat să se antreneze la baza din Săftica.

Nemulțumit de situația de la echipă, Ovidiu Burcă nu a venit nici el la antrenamentul de marți.

Tehnicianul „câinilor” a susținut însă miercuri o conferință de presă prin intermediul căreia și-a atacat proprii jucători, pe care îi consideră responsabili pentru momentul greu pe care îl traversează echipa.

„Voi intra direct în subiect! Să le fie rușine! Să le fie rușine de ce au făcut zilele trecute! Nu aveau niciun drept să facă ce au făcut. Eu încerc să le dau fotbaliștilor ce se poate mai bun.

De când am venit aici nu le-a lipsit nimic jucătorilor. În Liga 1 nu sunt 5 echipe care au condițiile pe care le are Dinamo. Mă refer la tot, de la bucătar propriu, până la chestiile financiare. Deplasări cu avionul, hoteluri de 5 stele.

Ce au făcut jucătorii e o mare pată pe istoria acestui club. Într-o zi au dat cu piciorul la tot ce am făcut în tot sezonul. O întârziere de două luni nu e ceva grav. I-am rugat să aibă răbdare pentru că în această săptămână se va rezolva.

Am stricat tot ce am construit. Acest grup de jucători a picat testul loialității față de club, de oamenii care le-au plătit salariile, care le-au trimis mâncare. Au picat testul! Eu nu accept asta. Sunt foarte dezamăgit.” - a spus Ovidiu Burcă, potrivit GSP.

Mai mult decât atât, antrenorul celor de la Dinamo a subliniat faptul că le-a promis jucătorilor că va rezolva personal problema privind plata salariilor, însă se declară dezamăgit de lipsa de reacție din partea acestora.

„Am avut impresia că jucătorii nu au venit pentru bani. Băgam mână în foc pentru acest grup de jucători.

Toată lumea știa unde vine. Nu le cer sacrificii enorme. Am cerut o săptămână de răbdare. Am cerut mult? Nu! Nu aveau niciun motiv să facă ce au făcut!” - a încheiat acesta.