Dacă la începutul anului 2022 Khvicha Kvaratskhelia evolua în prima ligă a Georgiei, acum fotbalistul este urmărit de către cluburi de top din Europa.

Khvicha Kvaratskhelia, NapoliFoto: Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

Khvicha Kvaratskhelia, dorit de Pep Guardiola la Manchester City

În vârstă de 21 de ani, georgianul a fost achiziționat de Napoli pentru doar 10 milioane de euro, dar impactul său la echipa italiană a fost instant.

Extrema a impresionat prin evoluțiile din Liga Campionilor și mai ales din Serie A, unde a ajutat-o pe Napoli să ocupe prima poziție în campionatul Italiei.

Mai mult decât atât, Napoli este calificată și în primăvara UEFA Champions League, unde va întâlni Eintracht Frankfurt în dublă manșă.

Formația antrenată de Luciano Spalletti a câștigat la pas grupa din care mai făceau parte Liverpool, Ajax Amsterdam și Glasgow Rangers.

În cele 5 apariții din Liga Campionilor, Khvicha Kvaratskhelia are 2 goluri și 3 pase decisive. În campionatul Italiei, georgianul are 7 goluri și 9 pase decisive în 15 partide.

Evoluțiile sale au atras nume mari din Europa, iar cei de la Daily Mail scriu că Pep Guardiola și-l dorește mult pe Khvicha Kvaratskhelia.

Fotbalistul celor de la Napoli are o cotă de piață de 60 de milioane de euro conform Transfermarkt.

Ilie Dumitrescu, fostul mare internațional român, este de părere că Khvicha Kvaratskhelia are posibilitatea de a bate recordul lui Neymar, în topul celor mai scumpi fotbaliști din istorie (Neymar a costat-o pe PSG nu mai puțin de 222 de milioane de euro).

„După ce a făcut în Champions League și în Serie A, trebuie să dea 300 de milioane pe el, dacă facem o comparație, în ce campionat joacă Kvaratskhelia și ce se întâmplă acum cu Mudryk.” - a spus Ilie Dumitrescu în cadrul emisiunii Fotbal Club.