Miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe a confirmat că va licita pentru cumpărarea clubului Manchester United, prin compania sa – Ineos și ar putea prelua controlul de la familia Glazer.

Manchester UnitedFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sir Jim Ratcliffe, ofertă pentru Manchester United

Proprietarii americani au anunțat în noiembrie 2022 planul de a vinde clubul, la 17 ani de la preluare, sperând să obțină aproximativ 5 miliarde de lire sterline, scrie Daily Mail.

Familia Glazer așteaptă ofertele începând cu luna februarie și se estimează că vor veni propuneri din SUA, Orientul Mijlociu și Asia.

United nu este singurul club din Premier League pe care Ratcliffe a încercat să îl cumpere, miliardarul fiind interesat și de Chelsea anul trecut, înainte ca Roman Abramovich să cedeze clubul din Londra lui Todd Boehly, pentru 2,5 miliarde de lire sterline.

Compania Ineos deține și clubul francez Nice, dar conform regulilor UEFA, echipele cu același proprietar nu pot participa împreună în competițiile europene.

Jim Ratchliffe se afla în 2020 pe locul 2 al celor mai bogați britanici, cu o avere netă estimată la 23 de miliarde de lire sterline.