Martin Odegaard este cel mai în formă jucător al celor de la Arsenal în acest sezon, însă Real Madrid a fost clubul care l-a adus în fotbalul mare.

Martin Odegaard, Arsenal - Premier LeagueFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ian Wright spune despre Real Madrid că nu a avut răbdarea necesară cu Martin Odegaard

Cu peste 120 de goluri și 200 de apariții în tricoul celor de la Arsenal, legendarul Ian Wright se bucură de faptul că „tunarii” se bazează în prezent pe un jucător precum Martin Odegaard, însă în același timp îi condamnă pe cei de la Real Madrid pentru lipsa de răbdare pe care au avut-o cu jucătorul norvegian.

Martin Odegaard este jucătorul clasat pe locul 4 în topul fotbaliștilor cu cele mai multe implicări la goluri din Premier League, după Erling Haaland (Manchester City, 21 de goluri și 3 assist-uri), Harry Kane (Tottenham, 15 goluri și un assist), Ivan Toney (Brentford, 13 goluri și 3 assist-uri).

Mijlocașul norvegian are 8 goluri și pase decisive în tricoul celor de la Arsenal în actuala stagiune și a fost cel mai bun jucător de pe teren și în ultimul meci de campionat, câștigat în fața celor de la Tottenham, scor 2-0. În acel joc, Odegaard a marcat un gol pentru liderul din Premier League.

Într-un interviu pentru MARCA, Ian Wright a discutat despre influența și importanța lui Odergaard în jocul celor de la Arsenal.

„Când Arsenal l-a împrumutat, am fost foarte surprins. Era prea bun pentru Arsenal la acel moment.

Cei de la Real Madrid l-au cumpărat la 15 ani și deși i-au văzut potențialul, nu au avut răbdarea necesară cu el. Arsenal a beneficiat de ea.

Este grozav în spatiile înguste, își găsește mereu un culoar și timp pentru a trece mingea printre linii.

Împrumuturile pe care le-a avut când era legitimat la Real Madrid l-au ajutat să se dezvolte și să devină jucătorul care este astăzi.

E încă tânăr și poate fi și mai bun, mai matur. Își asumă o mare responsabilitate și de aceea este căpitanul lui Arsenal.” - a menționat Ian Wright.