Erling Haaland are parte de un prim sezon de excepție în Premier League, cel puțin din punct de vedere individual, având în prezent 21 de goluri înscrise în campionatul Angliei.

Erling HaalandFoto: Phil Oldham / Shutterstock Editorial / Profimedia

Erling Haaland își dorește să câștige UEFA Champions League cu Manchester City - Zlatan Ibrahimovic, unul dintre atacanții pe care îi urmărea norvegianul când era copil

Fără gol marcat în anul 2023, Erling Haaland a fost transferat în vara anului 2022 pe Etihad Stadium pentru doar 60 de milioane de euro.

Atacantul a captat atenția Europei în tricoul celor de la RB Salzburg, după care a impresionat în Bundesliga la Borussia Dortmund.

Ca orice fotbalist profesionist care se respectă, Erling Haaland și-a setat câteva obiective mărețe și își dorește să câștige cât mai multe trofee cu echipele pentru care evoluează.

Chiar dacă nu a fost prezent cu naționala Norvegiei la CM 2022, Haaland rămâne unul dintre cei mai doriți fotbaliști de pe planetă.

Într-un interviu acordat revistei CityXtra, Erling Haaland a dezvăluit care sunt atacanții pe care i-a urmărit și ce secrete are pentru a înscrie cât mai multe goluri.

„Încerc să fiu puțin mai deștept, mai iute, înaintea celor împotriva cărora joc.

Dacă fac asta, obțin o secundă, iar prin acest lucru s-ar putea să reușesc să marchez.

Este ceva la care mă gândesc mereu.

Voi încerca să fac tot ce îmi stă în putere pentru a câștiga trofee aici cu Manchester City și pentru a încerca să schimb jocul.

Scopul meu este să câștig Champions League, sper.”

Când a fost întrebat de la ce atacanți a învățat cele mai multe, Haaland nu a stat mult pe gânduri.

„Pe Zlatan Ibrahimovic, Robin Van Persie, Jamie Vardy, Sergio Aguero, Lionel Messi, Alvaro Negredo, Edin Dzeko sau Mario Balotelli...” - a concluzionat Erling Haaland.

Manchester City ocupă în prezent locul 2 în Premier League, iar campioana en-titre se află la 8 puncte în spatele liderului Arsenal.

În UEFA Champions League, „cetățenii” vor întâlni RB Leipzig în optimile de finală ale competiției.