Argentina a cucerit titlul mondial după o pauză de 36 de ani, iar Lionel Messi a fost cel mai important jucător al „Pumelor”. Selecționerul Lionel Scaloni a fost întrebat pe cine ar alege drept GOAT (n.r. cel mai bun din istorie) dintre Messi și Diego Maradona.

Lionel Messi si Diego MaradonaFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

>> Presa internațională după finala CM 2022: „Nu-l mai comparați pe Messi cu Maradona, lumea aparține lui Leo”

Scaloni a preluat banca tehnică a Argentinei în 2018, iar în Qatar a împlinit visul unei nații: câștigarea titlului mondial.

Pe lângă trofeul cucerit la finalul anului trecut, selecționerul Argentinei se mai poate lăuda cu Copa America (2021) și Cupa Campionilor CONMEBOL-UEFA (2022 - cunoscută drept Finalissima).

Messi, cel mai bun din istorie, peste Maradona - spune Scaloni

„Cupa Mondială a fost un film şi o călătorie incredibilă. Cheia întregului turneu a fost să te bucuri ştiind cât de greu a fost şi că oricine ar fi putut câştiga trofeul.

Până în minutul 80, am ştiut că este un meci spectaculos, dar de atunci a devenit diferit. Am imaginile în cap şi acum. Dar victoria Argentinei a venit din comuniunea care s-a creat în jurul acestei echipe.

Dacă ar fi să-l aleg pe unul dintre ei, l-aş alege pe Leo, cu care am o relaţie specială. Este cel mai bun jucător din istorie, dar Maradona a fost genial” - Lionel Scaloni, transmite EFE, conform Agerpres.