Dinamo s-a reunit la începutul anului 2023 pentru efectuarea vizitei medicale, însă problemele continuă pentru echipa din Ștefan cel Mare după ce planul de reorganizare nu a fost aprobat de către Tribunalul București.

Jucator de la Dinamo BucurestiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Dinamo este în grevă - Jucătorii nu se mai antrenează din cauza salariilor neplătite

Clasată pe locul 8 în liga a doua cu 24 puncte, la doar două puncte de zona de play-off, Dinamo are din ce în mai multe probleme.

Dacă la începutul lunii decembrie Dinamo primea un refuz categoric din partea Tribunalului București cu privire la noul plan de reorganizare al clubului, acum situația de la echipă este una cu adevărat catastrofală.

Potrivit jurnaliștilor de la Fanatik, „câinii roșii” au avut programat luni de dimineață un antrenament la baza din Săftica, dar jucătorii au refuzat să se pregătească din cauza salariilor.

Fotbaliștii clubului din Ștefan cel Mare sunt neplătiți din luna octombrie, iar posibilitatea ca Dinamo să nu se prezinte la primul meci de campionat este tot mai mare, dacă situația va rămâne la fel de tensionată.

Dacă planul de reorganizare ar fi fost aprobat, DDB ar fi devenit acționar majoritar, iar datoriile s-ar fi redus până la aproximativ 2.5 milioane de euro.

Ovidiu Burcă, antrenorul celor de la Dinamo București, a avut o intervenție în cadrul emisiunii Fotbal Club de la Digi Sport și a vorbit despre problemele cu care se confruntă clubul la nivel administrativ.

„Noi, pe partea sportivă, cred că o să rezistăm. Este complicată situația pentru că nu există un acționar majoritar. De foarte mulți ani au făcut suporterii eforturi. Sunt mai puțini față de anii trecuți, pe undeva firesc, după toate problemele apărute, retrogradarea.

Sunt niște întârzieri, normale în fotbalul românesc. O lună și ceva de întârzieri. Noi o să rezistăm, pentru că majoritatea celor care am venit la Dinamo acum nu am făcut-o pentru aspectul material. Eu sunt convins că se va găsi o soluție.

Toată lumea și-a pus speranțe că planul domnului Zăvăleanu va fi aprobat de judecătorul sindic. Erau tăiate datoriile, devenea un proiect interesant pentru cei care doreau să investească. Acum, cu multe milioane de euro datorii, nu cred că este atractiv.

Acum se face un apel pentru planul de reorganizare. Nu există nicio dispută internă. Sunt două strategii, se poate merge în paralel cu apelul și cu un nou plan de reorganizare. Sunt convins că în perioada următoare se va ajunge la un numitor comun, domnul Zăvăleanu și cei de la RTZ cu Vlad Iacob.

Ambele părți au făcut sacrificii imense pentru acest club. Domnul Zăvăleanu a dat bani de la el pentru Dinamo, Vlad Iacob nu are un salariu de șase luni. Nu văd de ce nu s-ar înțelege, pentru binele lui Dinamo.” - a spus tehnicianul „câinilor”.