Consiliul de administrație al clubului Everton a decis să nu participe la meciul de sâmbătă din Premier League împotriva echipei Southampton, din cauza unei „amenințări reale și credibile la adresa siguranței lor”.

EvertonFoto: Isaac Parkin / PA Images / Profimedia

Conducerea clubului Everton lipsește pentru prima dată de pe stadion

Clubul a anunțat că directorii au fost sfătuiţi să nu meargă pe arena Goodison Park în urma „corespondenţei răuvoitoare şi inacceptabil de ameninţătoare", conform News.ro.

„Niciodată până acum întregul nostru consiliu de administraţie nu a primit ordin să nu participe la un meci din motive de siguranţă. Este o decizie fără precedent”, a declarat un purtător de cuvânt al clubului.

Preşedintele Bill Kenwright, directorul executiv Denise Barrett-Baxendale, Directorul Financiar şi pentru Strategie, Grant Ingles, şi directorul non-executiv Graeme Sharp au acceptat „fără tragere de inimă rezultatul evaluării siguranţei efectuate de consilierii de securitate".

Everton ocupă locul 18 în clasamentul Premier League și nu a câştigat niciun meci din ultimele opt, fiind eliminată din Cupa Angliei şi din Cupa Ligii.